Kaj je homeopatija

Homeopatija je preizkušena, varna in povsem naravna metoda zdravljenja, ki spodbuja imunski sistem organizma in mu pomaga, da se sam izbori z nastalo motnjo oziroma boleznijo. Bolezenski znaki so opozorilo za neravnovesje v našem organizmu. Ko se ravnovesje povrne, bolezenski znaki izginejo.

Kaj so homeopatska zdravila

Homeopatska zdravila so pripravljena iz živih rastlin in živali, mineralov in drugih produktov. Izdelujejo se po posebnem postopku redčenja in sočasno močnega pretresanja, kar imenujemo potenciranje. Pri potenciranju raste energetska moč ali potenca zdravila na račun materialnega deleža.

Homeopatska zdravila so neškodljiva in brez stranskih učinkov, varna za mladiče in breje živali. Karenca ni potrebna.

Bolj kot količina zdravila (število kroglic) je  pomembna pogostost odmerjanja. Ko se simptomi izboljšajo prenehamo z dajanjem, ob poslabšanju pa nadaljujemo. Če je bolezen burna in intenzivna je treba homeopatsko zdravilo pogosteje odmerjati.

Kako deluje

Pri homeopatskem zdravljenju je najpomembnejša izbira pravega zdravila po principu podobnosti, ki je osnovni zakon homeopatije. Simptomi in reakcije nanje so pri vsakem pacientu drugačni. Skozi pogovor z lastnikom in z lastnim opazovanjem živali si pridobimo pomembne informacije, ki nas pripeljejo do pravega zdravila. Zdravljenje je vedno individualno.

Kaj lahko zdravimo s homeopatijo

Homeopatija zdravi praktično vse, torej različne akutne bolezni, kot so vročinska stanja in poškodbe, alergije ter kronične bolezni. Dostikrat se s pomočjo homeopatskih zdravil lajšajo bolečine ali pa se omili potek neozdravljivih bolezni kot je rak. Zdravimo lahko tudi različne psihične težave (strahove).

Vse vrste živali zelo dobro odreagirajo na zdravljenje s homeopatskimi zdravili.

Potrebno je le poiskati pravo zdravilo in zagotoviti tudi druge pogoje, kot so pravilna prehrana, osnovne življenjske potrebe in odpraviti škodljive vzroke.